Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriManisa HaberleriYerel Haberler

Meteoroloji Kuvvetli Sağanak İçin Uyardı! İzmirliler Dikkat! Önleminizi Alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre kuvvetli sağanaklar geliyor. Yayımlanan hava durumu raporuna göre, Ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ve (Sinop hariç)Batı Karadeniz bölgesinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu ve batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir çevrelerinde, sabah saatlerinde yerel pus ve sis hadiseleri bekleniyor.

Hava durumu raporuna göre hava sıcaklığının batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalarak yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi ve Ege ile Batı Akdeniz’in batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli sağanak yağışları için uyardı. Özellikle yağışların öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın iç kesimleri, Çanakkale’nin güney ve Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak şeklinde yağması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yağışların kuvvetinin  (30-60 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  “Sabah saatlerinden sonra Marmara’nın güneyi ve Ege ile Batı Akdeniz’in batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Ege Bölgesi’nde hava bugün parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinden başlamak üzere zamanla (Afyonkarahisar hariç) bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde kıyı illerinde (İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri) yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) olması bekleniyor.

İZMİR °C22°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C22°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

A.KARAHİSAR °C23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

AYDIN °C25°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ege Denizi’nde Hava Nasıl Olacak?

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerine kadar 4 ila 6; Güney Ege’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, güneyi 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, güneyi 2,5 m; Görüş: İyi.