Gündem

Herkesi ilgilendiren karar alındı: Bugünden itibaren para ödeyeceksiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından tün vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar alındı. Söz konusu karar ile daha önce ücretsiz olarak alınan kas gevşetici kremler, ağrı kesici ve iltihap giderici spreyler için artık para ödenecek.

SGK 52 ilacı geri ödeme listesinden çıkardı. 8 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklik ile vatandaşlar artık ücretsiz olarak alınan kas gevşetici kremler, ağrı kesici ve iltihap giderici spreyler için para ödeyecek.

Kapsam dışına alınan ilaçlar

 

Yapılan düzenlemeye ilişkin değerlendirmede bulunan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı eczacı Nurten Saydan, “SGK yarından (15 Ekim) sonra 52 ilacı geri ödemeyecek ve 147 ilacı da on günde 1’er kutu olacak şekilde ve kurumun belirleyeceği sabit bir fiyattan ödeyeceği için vatandaşın ilaca ödeyeceği, vereceği fiyat farkı da daha çok olacak. Ayrıca eşdeğer fiyat referans bandı farkları ise yüzde 10’dan yüzde 5’e çekildi. Böylece eşdeğer ilaçlardan alınacak farklar yüzde 5 oranında artmış oluyor. Eşdeğer ilacın referans bandının yüzde 5’e çekilmesiyle de vatandaşın cebinden çıkacak fiyat farkı fazlalaşmış olacak.” İfadelerini kullandı.