Gündem

Yılbaşında şehirlerarası seyahat yasağı olacak mı? Açıklama yapıldı!

Geçtiğimiz sene yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Bu nedenle bu sene sokağa çıkma yasağı, şehirlerarası seyahat kısıtlaması olup olmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yasak açıklamasında bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, “Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. “ ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise şehirlerarası seyahat hakkında vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgını nedeniyle şimdilik yasak uygulamayacaklarını açıkladı. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşı olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşı olmadan bu mümkün değil. Aşı olan vatandaşlarımız kendileri aşı olsalar dahi tedbirlere uyarak virüsün yayılımını kısıtlayabilir. Tedbirlere uyma sorumluluğuna tüm aşı olmuş vatandaşlarımızı davet ediyorum. Çok daha büyük bir sorumluluk olan aşı olmayı halen ertelemiş olanlar varsa onların da ellerini çabuk tutmalarını rica ediyorum.” Denildi.

Şehirlerarası seyahat açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehirlerarası seyahat için yaptığı son açıklamalarda, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile 6 Eylül’den itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin; uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatleri için 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı. Ancak, daha önce yolcu bileti almış olan vatandaşların, sefer başlamadan önce genelgede öngörülen asgari kriterleri sağlayamadıklarından dolayı seyahat edemedikleri, bu nedenle yolcu bileti için ödedikleri ücretin iadesini alamadıkları veya açık bilete çeviremedikleri belirlendi.” İfadelerini kullanmıştı. Buna göre, aşı ve PCR kriterlerine uygun olmayan vatandaşların adına sefer başlayana kadar talimatta bulunurlarsa 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilecek.