Teknoloji

Telefonunda WhatsApp uygulaması olanlar dikkat: Perşembe gününden itibaren değişiyor!

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yaptığı güncellemeler ile gündem olmaya devam ediyor. Son olarak şirketin yeni bir değişikliğe gideceği öğrenildi. Mesajlar için yeni yedekleme özelliği getiren uygulama, Perşembe günü bu özelliği bazı kullanıcılar için devreye sokacak.

Türkiye’de milyonlarca kişi WhatsApp kullanıyor. Bu nedenle birçok kişiyi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce mesajları uçtan uca şifreleme yöntemiyle koruyan uygulama yeni yedekleme özelliği getiriyor. Söz konusu özellik perşembe gününden itibaren bazı kullanıcılar için devreye sokulacak. Böylece Google Drive’a ya da Apple iCloud’a yedeklenen görüşmeler de artık uçtan uca şifrelenecek. Güncellemenin yakın zaman içinde herkesin kullanımına sokulması bekleniyor.

Gizlilik ayarlarında değişiklik

Öte yandan WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre WhatsApp son görülme özelliğinde de değişikliğe gidecek. Uygulama ‘Herkes’, ‘Kişilerim’ ve ‘Kimse’ dışında ‘Kişilerim hariç’ seçeneği de kullanıcılara sunulacak. Böylece ‘kara liste’ye eklenen kişiler son görülme saat ve tarihini göremeyecek.

Whatsapp’ta kendine mesaj atmak isteyenler dikkat

Kendi numaranızı rehbere kaydedin. Rehberdeki numaranızın altında Whatsapp simgesi göreceksiniz.
“Mesaj” karşısında yer alan WhatsApp ikonuna tıkladığınızda kendinizle konuşma balonu açılacaktır.