GündemSağlık

Koaronavirüs O Ülkeyi Derinden Vurdu! Vakalar ve Ölüm Oranları Arttı

Çin’in Wuhan kentinde 2019 yılı sonlarında ortaya çıkan ve tüm dünya dahil ülkemizi de saran koronavirüs her geçen gün artmaya devam ediyor. Koronavirüs ile ilgili endişe verici bir haber de Rusya’dan geldi. Rusya’da vakalar arttı. Günlük can kayıpları 20 binin üzerine çıktı. Rus Uzmanlar endişeli.

Rusya’da En Çok Vaka Başkentte

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgını ile ilgili endişe verici bir haber de Rusya’dan geldi. Rusya’da günlük vakalar arttı. Ölüm oranları gün içinde 20 binin de üstüne çıkarak 28 bini gördü. Rusya’da ise tüm salgın boyunca görülen can kayıpları 226 bin 353’e çıktı.  Rusya’da en çok can kaybı görülen yerler, Başkent Moskova, St. Petersburg ve Nijnıy Novgorod bölgesi oldu.

Rusya Koronavirüs ile Mücadele Merkezi açıkladı. Koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 226 bin 353 olarak rapor edildi. Rusya’da son 24 saatte 34 bin 73 yeni vaka kaydedilirken, Pandemi döneminde şu ana kadar belirlenen vaka sayısı 8 milyon 94 bin 825’e çıktı. Rusya’da iyileşen vatandaşların sayısı da 25 bin 231 arttı.