KamuPersonel Alımı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alacak: 35 Yaşını doldurmamış olanlar başvurabilir!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımı yapmak için ilan yayınladı. Söz konusu ilanda 35 yaşını doldurmamış olanların başvurabileceği bildirildi. Adaylar, 7 Kasım tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü müfettiş yardımcısı kadrosunda personel alımı yapacak. KPSS en az 80 puana sahip olanlar ve 35 yaşını doldurmamış olanlar kadrolar için başvuru yapabilecekler. Başvuranlar arasından kadroya seçilenler ise yazılı sınav ile belirlenecekler.

Giriş Sınavına Katılma Şartları

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartlara sahip olmak.

2- Yukarıda yer alan tabloda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

3- ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında, yukarıdaki tabloda puan türleri başlığı altında belirlenen puan türlerinden en az 80 (seksen) puan almış olmak.

4- Sınavın açıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

5- Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.

6- Sağlık durumunun, Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması ve müfettişlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya özrü bulunmamak,

7- Daha evvel DHMİ Müfettiş Yardımcılığı sınavına katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak,

8- Müfettişlik karakter ve niteliklerini haiz bulunmak.

 

Sınav Başvurusu

Giriş Sınavı için başvurular 25.10.2021 – 07.11.2021 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile süresi içinde (07.11.2021 günü saat 23.59’a kadar) yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir.