EkonomiGündem

Uzmanlar Açıkladı! Üçüncü Doz BioNTech Ne Kadar Etkili?

Koronavirüs her geçen gün mutasyon geçirmeye devam ediyor. Birçok varyantı bulunan ve hızla yayılmaya devam eden virüs için tüm dünyada aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. BioNTech ile ilgili flaş araştırma Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. Yapılan araştırmaya göre Pfizer/BioNTech aşılarının üçüncü dozu koronavirüse karşı yüzde 95.6 oranında etkili.

BioNTech Aşıları Üçüncü Dozunda Çok Etkili

Daha önce iddialara göre BioNTech aşısı bağışıklığının kısa sürede bittiği yönündeki haberleri yalanlayacak bu çalışma ABD’den geldi. Yapılan çalışmalara göre yeni tip koronavirüse karşı Pfizer/BioNTech aşıları üçüncü dozunda yüzde 95.6 oranında etkili.

Üçüncü Doz Delta Varyantına Karşı Oldukça Etkili

Pfizer tarafından yapılan açıklamada koronavirüse karşı mRNA teknoojisi ile geliştirdikleri aşının 3. dozunun koronavirüse karşı yüzde 95.6 oranında etkili olduğu bildirildi. Yine Pfizer tarafından yapılan açıklamada klinik denemelerin 16 yaş ve üzeri 10 bin katılımcıyla yapıldığı ve gönüllülerin ikinci dozdan 11 ay sonra 3. dozlarını olduğu açıklandı. Klinik denemelere göre üçüncü dozun Delta varyantının yaygın varyant olduğu bir dönemde hastalığa karşı yüzde 95.6’lık etkinlik gösterdiği sonucuna ulaşıldı.