Gündem

Farklı kısıtlamalar mı geliyor? Yarın toplanıyor!

Geçtiğimiz sene corona virüsü salgını nedeniyle pek çok kısıtlama uygulanmıştı. Sakağa çıkma yasağı, şehirlerarası seyahat yasağı ve kafe, restoran, kuaför, AVM gibi işletmelerin geçici süreliğine kapatılması bu kısıtlamalardan bazılarıydı. Aşılamanın artması ile beraber ise ülkemizde pek çok kısıtlama kaldırıldı. Peki, artan vaka sayıları nedeniyle farklı kısıtlamalar uygulanacak mı? Gelen son bilgilere göre, yarın kabine toplantısında, corona virüsü ile mücadelenin masaya yatırılacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı son verilerine göre, 26 bin 217 yeni vaka tespit edildi. Artan vaka sayıları nedeniyle vatandaşlar yeni kısıtlama kararları alınıp alınmayacağını merak ediyorlar. Gelen son bilgilere göre, yarın kabine toplantısında, corona virüsü ile mücadelenin masaya yatırılacağı öğrenildi. Toplantıda, artan vaka sayıları ve aşılamadaki son durum değerlendirilecek. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kameraların karşısına geçerek, Kabinede alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Öte yandan toplantıda ele alınacak diğer konular ise şöyle:

Terör örgütleri PKK/PYD, FETÖ ve DEAŞ ile mücadelede gelinen son nokta değerlendirilecek.
İtalya’nın Başkenti Roma, G20 Liderler Zirvesine ev sahipliği yapacak. Liderler Zirvesi öncesi son hazırlıklar toplantıda konuşulacak.