Ekonomi

3 Bin 400 TL altında geliri olanlar dikkat: Elektrik faturası ödemeleri için başvurmanız gerekiyor!

Bu sene evindeki kişi başına düşen gelir net asgari ücretin (AGİ hariç) 3’te birinden az olanları ilgilendiriyor. Devlet ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik fatura ödemeleri için destek ödemesi gerekiyor. Destekten faydalanmak isteyen dört kişilik ailenin gelirinin 3 Bin 400 TL altında olması lazım.

Devlet vatandaşların geçimlerini sağlayabilmeleri ve mağdur olmamaları için çeşitli destek ödemeleri yapıyor. Bu kapsamda ailelere en az 68 TL en fazla ise 137 TL elektrik faturası desteği ödemesi yapılıyor. Ancak destekten faydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

Yaşlılık aylığı, evde bakım aylığı ve engelli aylığı alan kişiler elektrik desteği ödemelerinden faydalanabiliyorlar. Destek için PTT’ye giden vatandaşa, gişe memuru tarafından hak ettiği destek miktarı söyleniyor ve faturada indirim yapılıyor.

Evden çıkmaya gerek yok

Elektrik desteği ödemesi almak için başvurular ise e-Devlet üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapmak gerekiyor. Vatandaşlar artık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmeden, farklı kurumlardan belge toplamadan, e-Devlet üzerinden evlerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.