Gündem

Yılbaşından sonra elektrik fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak edenler dikkat: Açıklama yapıldı!

Türkiye’de vatandaşlar yüksek gelen elektrik ve doğalgaz fiyatlarından şikayetçiler. Bu nedenle vatandaşlar yeni zamların gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar. Dün Kabine Toplantısı ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kış ayları gelmişken, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yeni zamlar gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyatlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Söz konusu açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki maliyet satış fiyatlarında devlet olarak sübvansiyon yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu doğrultuda atacağımız ilave adımlarımız olacak. Salgın döneminde fedakarlık yapan vatandaşlarımızın üzerine daha fazla yük binmemesi için gereken önlemleri almakta kararlıyız. Fırsatçılara da göz açtırmayacağız. Bu konudaki denetimleri sıkılaştırıyoruz. 2022 Bütçemizi de bu anlayışla hazırladık. Bunun için Cumhurbaşkanı, Kabine yönetim olarak üzerimize düşünleri yapıyoruz, yapmayı sürdüreceğiz. Salgın krizinden iklim değişikliğine kadar her hususta ülkemizin küresel sistemdeki söz hakkını ve itibar konumu için her adımı attık, atmayı sürdüreceğiz.”

Öte yandan Türkiye’de yaşlılık aylığı, evde bakım aylığı ve engelli aylığı alan kişiler elektrik desteği ödemelerinden faydalanabiliyorlar. 2021 yılında hak sahibi ailelere devlet tarafından en az 68 TL en fazla ise 137 TL elektrik faturası desteği ödemesi yapılıyor.