Gündem

Bugün 17 ile sarı kodlu uyarı yapıldı: İşte sarı kodun anlamı!

Bugün 17 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde yaşayan vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olması gerekiyor. İşte sarı kodlu uyarı yapılan iller ve sarı kodun anlamı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) illeri olumsuz hava koşullarına karşı uyarıyor. Bu kapsamda bugün 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller:

Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak

SARI KODUN ANLAMI

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

MGM’nin bugün yaptığı diğer uyarılar

Yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Hakkari, Diyarbakır, Şırnak çevreleri ile Van’ın güney ve batı, Erzurum’un güney kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Marmara Denizi ve Marmara Bölgesi’nin batısı ile Çanakkale çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ege Bölgesi’nde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Ege Bölgesi için yaptığı açıklamada, “Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.” ifadelerini kullandı.