Afyonkarahisar haberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla Haberleri

Meteoroloji Uyardı! Yeni Haftada Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu’nun iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli’nin kıyı kesimi, İstanbul’un kuzeybatı ilçeleri, Eskişehir, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların İzmir’in güneyi, Muğla, Aydın, Antalya, Burdur’un doğusu, Ş. Urfa, Diyarbakır, Batman, Mardin’in kuzey, Adıyaman’ın doğu çevreleri, Siirt, Şırnak, Muş, Van’ın güneyi, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu, yarın zamanla güney, iç ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı. Yapılan açıklamada, ” Yağışların İzmir’in güneyi, Muğla, Aydın, Antalya, Burdur’un doğusu, Ş. Urfa, Diyarbakır, Batman, Mardin’in kuzey, Adıyaman’ın doğu çevreleri, Siirt, Şırnak, Muş, Van’ın güneyi, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesi’nde Yeni Haftada Hava Nasıl Olacak?

Parçalı, yer yer çok bulutlu, İzmir’in güneyi, Aydın, Muğla, Denizli, Kütahya ve Uşak çevreleri ile yarın zamanla Bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevreleri ile yarın öğle saatlerinden sonra İzmir’in güneyi, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 17°C22°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın güney çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA 7°C18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

A.KARAHİSAR 6°C16°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

DENİZLİ 10°C20°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

Ege Denizi’nde Yeni Haftada Hava Nasıl Olacak?

Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Havanın ise çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, gece 4 ila 6, sabah 3 ila 5, Güney Ege’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, akşam güneyi 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.