Kütahya Haberleri

Kütahya’da dünyaca ünlü yönetmenden aldığı ilhamla şaheserler ortaya koyuyor

Kütahya Tavşanlı’da Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyit İşletmesi’nde bilgisayar işletmeni olan Hasan Hüseyin Karatepe, taş üstüne, hobi mahiyetinde ahşap ve atık boynuzları sanat eserine dönüştürüyor.

Bulunduğu yerde atölyesinde hobi olarak başladığı uğraşla çakıl taşlarına, ahşap üzerine, bununla beraber küçükbaş ve büyükbaş hayvan boynuzlarını oyma sanatı ile süsleme yapan Hasan Hüseyin Karatepe, deri üzerini de yakma tekniğinin beraberinde “Craft” diye bilinen deri dövme ile de süsleme yapıyor.

Dünyaca ünlü yönetmen ilham kaynağı

7 yaşında resim sanatı ve sonrasında ahşap hat sanatı üstüne devlet sanatçısı unvanına sahip Mehmet Esen’den yaklaşık olarak 1 sene çıraklık eğitimi alan Karatape, ardından deri üzerine yakma tekniği ile çalışmalar gerçekleştirdi. Hasan Hüseyin Karatepe, kasabasından dünyaca ünlü yönetmen Ahmet Uluçay’dan da etkilendiğini kaydetti.

“ ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ filminden etkilendim”

Ünlü sinemacı Ahmet Uluçay’ın duygu ve düşünceleriyle çocukluğundan bu zamana dek düşünce olarak biçimlendiklerini kaydeden Karatepe, “Merhum ünlü sinema yönetmenizin ‘Karpuz Kapuğundan Gemiler Yapmak’ filmiyle merak saldım bu işe. Onun yolunda ilerleyebilmek için karpuz kabuğundan gemiler yapmadık fakat çakıl taşlarına gemiler sığdırdık.” şeklinde konuştu.