Aydın HaberleriEge Haberleri

Belediye üniversite öğrencilerine villa tahsis etti: İstedikleri kadar kalabiliyorlar

Aydın Büyükşehir Belediye’since barınma sorunu olan öğrencilere yeni bir alternatif hazırlandı. Öğrencilerin en çok tercihte bulunduğu illerden olan Aydın’daki üniversite öğrencilerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce yeni bir barınma alternatifi hazırlandı. Misafirhanesini öğrencileri için yeniden dizayn eden Büyükşehir Belediyesi, villa tipi bahçeli evlerini kız öğrenciler için açtı.

Öğrenciler istediği kadar kalabiliyor

Pandeminin ardından ilk defa yüz yüze eğitime geçmek için okullarına gelen üniversite öğrencilerinden bir kısmı barınma sorunu yaşadı. Konuya ilişkin gelen başvuruları değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye çok yakın bir konumda yer alan misafirhanesini en ince ayrıntısına kadar düşünerek öğrenciler için hazır hale getirdi. Öğrencilerin tercihine göre, istediği kadar kalabileceği misafirhane; bir evde ihtiyaç duyulan bütün malzemeler ile tahsis ediliyor.

Bahçesi olan ferah, konforlu, güvenli, yatay mimariyle planlanan yer kız öğrencilerle doldu.

Sıcak, konforlu, üniversitelere yakın…

Barınma sorunu yaşayan öğrenciler için sıcak bir yuva oluşturmak için proje geliştirdiklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konuya ilişkin, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, en temel hak olan barınma konusunda sıkıntı yaşaması bizleri derinden yaraladı. Kalıcı çözümler üretilene kadar, bizler elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Üniversitelere yakın konumdaki misafirhanemizi kız öğrencilerimize açtık. Kızlarımızın konforlu ve güvenlikli sıcak bir yuvaları olacak” dedi.

Modern yapısıyla dikkat çekiyor

Büyükşehir misafirhanesine yerleşmesinin ardından kendini evinde gibi hissettiğini belirten öğrenci Reyhan Çereki, “Bir hocamın yardımıyla burayı buldum. Kendimde bir yurt arama içerisindeydim. Başvurumun kabul edilmesi sonrasında da geldim ve yerleştim. Birçok yere yakın olduğu ve güvenlikli bir yer olmasıyla birlikte baya güzel. Böyle olacağını düşünmüyordum, adeta insana bir ev havası veriyor. Evin dışında rahat bir şekilde kitap okuyabiliyoruz. Burası bence Aydın’ı temsil ediyor. Fotoğraflarını arkadaşlarım ile paylaştım ve baya şaşkına döndüler. ‘Villada mı kalıyorsun’ dediler, hayır ‘Büyükşehir Belediyesi’nin yurdunda kalıyorum’ dedim. Birçok arkadaşım şu an burada olmak istiyor. Evin içi diğer yurtlar gibi değil, içerisi baya modern. Amerikan mutfağı var. Öğrencilere böyle bir yer yapıldığı için Özlem Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açıkta kalan çokça öğrenci olduğuna dikkat çeken öğrenci Yasemin Şimşek, “Burası oldukça ferah ve geniş, kız öğrenciler için özellikle tasarlanmış. Kadın olmak, barınmak hayli zor. Bu şartlar altında düşündüğümüz zaman belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmayı ben beğendim. Açıkta kalan öğrenci sayısı çok fazla, kira ve barınmaya ilişkin problem vardı. Teşekkür ediyoruz.” dedi.