Ekonomi

Çalışanlar için flaş açıklama: Asgari ücrette ciddi artış olacak!

Türkiye’de milyonlarca kişi asgari ücret karşılığında çalışıyor. Bu nedenle 2022 yılı asgari ücretin ne kadar olacağı herkes tarafından merak ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki konu hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Katılığı programda konuşan Özhaseki, “Asgari ücrette ben ciddi bir artış olacağını sanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Bu sene Asgari ücrete ne kadar zam geleceği, Aralık ayında belli olacak. Uzmanlar tarafından asgari ücret zammına ilişkin tahminler yapılırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki öenmli açıklamalarda bulundu. tv100’de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor’un gündeme ilişkin sorularına yanıtlayan Özhaseki, açıklamalarında asgari ücrete ciddi bir zam beklediğini ifade etti.

Özhasaki açıklamalarında, “Pandemi döneminde bütün dünyada olduğu gibi bizde de maliyet sıkıntıları var. Asgari ücrette ben ciddi bir artış olacağını sanıyorum. EYT’liler dahil olmak üzere o anki ekonomik şartları göz önünde bulundurarak bir takım çalışmalar yapılıp, ilgili kurumlara ve sonra da Sayın Cumhurbaşkanına arz edilir. Türkiye’yi idare eden ve algı operasyonlarına itibar etmeyen bir partiyiz. Bizim AK Parti olarak çalışma yapmadığımız bir alan yok.” İfadelerini kullandı.

Asgari ücret 3 bin 500 TL üzerinde olabilir

Öte yandan Sabah’ta yer alan habere göre, asgari ücrette bu yıl da enflasyonun üstüne çıkılarak yüzde 30’lar civarında zam yapılabileceği konuşuluyor. Böylece asgari ücret 3 bin 500 lira civarına yükselmiş olacak.