Ege Haberleriİzmir Haberleri

İzmir’de yolcu seçen taksilere geçit yok! Taksici durmazsa bunu yapın

İzmir’de yolcuların “kısa mesafe” şikayetlerini dikkate alarak şehirde hizmet veren taksicilere dair denetimler arttırıldı. Sivil ekipler taksilere yolcu gibi binerken, gidecekleri mesafe kısa olduğu gerekçesiyle yolcu almayan taksi şoförlerine para ceza verildi.

İzmir’de zabıta ekipleri ticari taksilerin “kısa mesafe” diyerek yolcu almadığına dair şikayetlerin ardından harekete geçti. Sivil zabıta ekipleri, şehrin farklı noktalarında yolcu gibi bindikleri taksicilerden kendilerini kısa mesafeye götürmelerini istedi. Kısa mesafe gitmeyip yolcuları mağdur eden taksi şoförlerine 427 TL para cezası verildi.

“Kısa mesafe de olsa götürmek zorunda”

Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, “Yolcuların gidecekleri mesafe 3 kilometre, 1 kilometre, hatta 500 metre bile olabilir. Yolcuyu götürmek durumundalar. Yolcu belki hastaneye gidecek ve mesafe 300 metre. Yaşlı biri var, kısa mesafe bile olsa yürüyemiyor. Yolcuyu taksiciler gideceği yere zorunda. Yaptığımız uygulamalarda sivil ekiplerimiz böyle durumla karşılaştığında gerekli cezai işlemi uyguladı” şeklinde konuştu.

Sivil denetimlerde son bir ay içinde 35’e yakın işlem yapıldığını söyleyen Toprakdeviren, “Yapılan denetimlerin zaman içerisinde etkili olduğunu da gördük. Sivil olarak günlük 100 taksiyi denetliyoruz. Daha önce kurallara uymayan 20-25 taksi şoförü ile karşılaşıyorsak, bu sayı şimdi 5’lere, 3’lere kadar düştü” diye konuştu.

İzmir de 2 bin 823 taksici bulunuyor

Kurdukları sistemle araçların takibini yapabildiklerini ifade eden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık da, “Yol kenarında duruyorsunuz ve taksiye binmek istediniz. Eğer durmazsa bize plakası veya güzergahı, saat bilgisi verilirse biz o aracın durup durmadığını tespit edebiliyoruz. Bunlar tabii ki caydırıcı önlemler. Ancak mühim olan direksiyon başındaki arkadaşlarımızın duyarlı olması. 2 bin 823 taksicimiz şehrimizde var faaliyet gösteriyor. Ben taksicilerimizin yüzde 98 oranında duyarlı olduğunu düşünüyorum ve duyarlı arkadaşlarımı kutluyorum. Alınan tedbirlerle sorun yaşanacağını düşünmüyorum” dedi.