Gündem

Yolcu trenini ateşe veren saldırgan konuştu: “Joker’den etkilendim”

Japonya’da 17 kişiyi bıçakla yaralayıp vagonu ateşe veren saldırgandan şoke eden bir açıklama geldi. Saldırgan saldırıyı Joker karakterinden etkilenerek tasarladığını söyledi.
Dün akşam Japonya’nın başkenti Tokyo’da bir trendeki yolculara dair gerçekleştirilen saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. 1 tanesi ağır olmak üzere 17 kişiyi bıçakla yaralayıp vagonu çakmak gazı ile ateşe veren 24 yaşında olduğu öğrenilen saldırganın adının Kyota Hattori olduğu ifade edildi.

Olay sonrası sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yeşil gömlek ve mor takım elbise giydiği görülen Hattori’nin polisteki ifadesinde, Batman serisinin kötü karakteri Joker’e hayranlığını söylediği ve Joker’den etkilendiğini itirafta bulunduğu kaydedildi. Bununla beraber zanlının ayrıca ölüm cezası almak için insanları öldürmek istediğini söylediği ve geçtiğimiz Ağustos ayında da başka bir tren hattında yaşanan bıçaklı saldırıdan etkilendiğini söylediği paylaşıldı.

Seçim gününde şoke eden saldırı

Japonya Tokyo’da dün bir trene binen 24 yaşındaki bir saldırganın saat 20.00’da elindeki bıçakla yolculara saldırdığı bildirilmiş, vagona yabancı bir madde dökerek ateşe vermeye çalışan kişinin saldırısında 1 tanesi ağır olmak üzere 17 kişi yara almıştı.