GündemSağlık

Koronavirüs Aşısı Alarmı! Çocuklar ve Gençler Yaptırmalı Mı?

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. BioNTech’in kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Alman DW’ye açıklamalarda bulundu.
Çocuk ve gençlerin aşılama çalışmaları hakkında soruları yanıtlayan Uğur Şahin “Çocuklara da aşı yaptırmak gerekli mi?” sorusuna “Buna gerek var mı diyemeyiz. Veri üretiyoruz ve bunu yetkili makamlara sunuyoruz. 12 ila 15 yaş arası çocuklar için aşıları zaten onayladılar” ifadelerini kullandı.  dedi.

Şahin, Aşı Olmayanlara Öneride Bulundu

“Bu kadar araştırmadan sonra hala aşı olmayı reddeden insanlar olduğu için hayal kırıklığına uğradınız mı?” sorusuna Bazı insanların hala aşı olmamalarının kendilerinde hayal kırıklığı yaratmadığını açıklayan Uğur Şahin, aşı olmayan vatandaşlara ise, “tek taraflı bilgiye bakmayın, geniş bir şekilde bilgi alın” önerisinde bulundu.

Tam Doz Aşı Olmayan Gençler Koronavirüsü Ağır Atlatacak

Uzmanlar uyarmaya devam ediyor. Gençlerin ve çocukların koronavirüse yakalanmadığı bilgisinin sanılanın aksine yanlış. Koronavirüs genç yaşlı demeden bir çok insana bulaşıp hayatını kaybetmesine yol açtı. Çocuk ve genç nüfusun aşılama oranları daha düşük. Uzmanlar uyardı!  Tam doz aşılarını yaptırmamış gençler de koronavirüsü ağır atlatacak.