GündemTeknoloji

Whatsapp Kullanıcılarına Güzel Haber! Uygulama Artık Para Ödeyecek!

Son olarak Hindistan’da kullanıma başlanan “Payments” uygulaması kullanıma açılmıştı. Ancak bu uygulama kullanıcıları tarafından rağbet görmedi. Whatsapp başka çareler arayan kullanıcılarına önemli bir duyuruda bulundu. Payments özelliğinin kullanımını teşvik etmek amacıyla WhatsApp’tan para gönderen kullanıcılara geri ödeme yapacağını duyurdu. İşte Payments ödemesinin detayları…

Whatsapp Kullanıcısına Ne Kadar Para Ödeyecek?

Whatsapp önemli bir açıklama yaptı. Whatsapp payments kullanıcılarına para ödeyeceğini ifade etti. Buna gör her işlem için 51 Hindistan Rupisi (6,49 TL) parayı gönderen kişinin hesabına iade edilecek.

WhatsApp Payments kullanarak 5 defa para gönderen bir kullanıcı, toplamda 255 Hindistan Rupisi (yaklaşık 32 TL) kadar ödeme aldı. 29 Ekim’de gerçekleştiği anlaşılan ödeme ve iade işleminin kanıtı niteliğindeki ekran görüntüsü WABetaInfo tarafından çevrim içi ortamda paylaşıldı.

WhatsApp’ın Payments (Ödemeler) özelliği şu anda Brezilya ve Hindistan’da aktif. 2018 yılında duyurulmasına rağmen hala kullanılabilirliği yaygınlaşmadı. Şirket bu hizmeti Brezilya’da faaliyete sokarken ülkenin Merkez Bankası’nın engeline takılmıştı. Brezilya Merkez Bankası, Visa ve Mastercard’a uyarıda bulunarak WhatsApp Payments’i askıya almasını söylemişti.

Bunun sonucunda WhatsApp’ın para transferi özelliği ülkede geçici olarak durdurulmuştu. Ancak bundan kısa süre sonra şirket Merkez Bankası ile arasındaki krizi çözdü. Nisan 2021’de Payments, Brezilya’da resmi olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye ile beraber dünyanın geri kalanına ne zaman geleceği ise belirsizliğini koruyor.