Gündem

Çiftlik Bank olayında hesap vakti! Tosuncuğun ağabeyi de paketlendi

Tosuncuk adıyla da bilinen Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın Uruguay’da gözaltına alındı ve Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkartıldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Uruguay’da gözaltına alınan Fatih Aydın’ın Türkiye’ye iade edilmesi bekleniyordu. Bu nedenle talepte bulunulmuştu ve Türk adli makamlarına teslim edilmesi istenmişti.

Saat 18.30’da Türkiye’de olacak

Görüşmelerin ardından Fatih Aydın’ın iadesi gerçekleştirildi ve bugün Brezilya Sau Paulo’dan bir uçakla Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkartıldı. Aydın’ın saat 18.30 sularında Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

Temmuz’da Uruguay’da yakalanmıştı

Bununla birlikte “Çiftlik Bank” sistemine ilişkin soruşturma kapsamında “Bankacılık kanununa aykırılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından firari olarak aranan Fatih Aydın, Temmuz’da Uruguay’da düzenlenmiş olan bir operasyonla yakalanmıştı.

Gözaltına alınan Aydın, ülkenin adli makamlarınca tutuklanmıştı.