Yaşam

İstanbul’da trafikte tartıştığı kişiyi silahını çekip vurdu!

İstanbul Pendik’te trafikte tartıştığı kişiyi silahla başından vurup yaralayan şüpheli bir şahıs, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçuyla tutuklandı. Şüpheli verdiği ifadede “Aileme ve bana zarar vereceğini düşündüm. Arabadan ruhsatsız silahımı aldım. Bana doğru geldiğinde sırtına silahın kabzası ile vurdum. Bu esnada silah ateş alınca kendisi yere düştü. Silahı bilerek ateşlemedim” deyip kendisini savundu.

Şüpheli Ercan E., Pendik’te 31 Ekim 2021’de trafikte tartıştığı kişiyi silahla vurup yaralamıştı. Olay sonucunda şahıs gözaltına alınmıştı.

“Sinirlenince tabancayı doldur boşalt yaptım”

Şüpheli vermiş olduğu ifadesinde, aracıyla olay gününde eşi ve çocuklarıyla birlikte seyir halinde olduğunu anlatarak, “Bu esnada ışıklarda beklerken aracımın önünden geçen bir motosikletlinin yere düştüğünü gördüm. Ben de aracımdan inip bu şahsa yardım ettim. Bu esnada hızlı bir şekilde bir araç yanımdan geçti. ‘Yavaş git biraz’ diye bağırdım. Bu araç durdu ve yanıma geldi. Araç sürücüsü bana, ‘Ailem var yanımda’ şeklinde konuştu. Ben de bu şahsa, ‘Benin yanımda da ailem var’ dedim” ifadelerini kullandı. Şahsın kendisine ve ailesine küfür ettiğini öne süren şüpheli, “Kendi aracına doğru yönelince aracından bir şey alıp geleceğini düşündüğüm için ben de aracımda bulunan tabancamı alarak ve şahsın yanına geldim. Sinir içerisinde tabancayı doldur boşalt yaptım. Mermiyi namluya verdim. Elimdeki tabancayı Ümit Özaki’nin sırtına vurunca tabanca beklenmedik bir şekilde ateş aldı ve şahıs yere yığıldı. Aracımda ailem olduğu için ve korktuklarından dolayı olay yerine yakın ikametime gidip bırakmak amacıyla aracıma bindim” dedi.

Emniyetteki işlemleri sonrasında Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na gönderilen şüpheli, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Tutuklandı

Mahkeme sorgusu bitirilen şüpheli Ercan E. Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.