Eğitim

Okula giden öğrenciler dikkat: Ara tatilden sonra başlıyor!

Pandemi nedeniyle okuldan uzak kalan öğrenciler yeniden yüz yüze eğitime döndü. Bu sene okullarına kavuşan öğrenciler için önemli bir duyuru daha yapıldı. Bir televizyon programına katılan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ara tatil sonrasında 7, 8 , 11 ve 12. sınıflardan sonra 6 ve 10. sınıflar için de ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları açılacağını bildirdi.

Öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ilgilendiren yeni açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Son olarak CNN Türk televizyonunda yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, destekleme ve yetiştirme kursu duyurusunda bulundu.

Bakan Özer kurslara ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Öğrencilerimizin hem öğrenme kayıplarıyla ilgili hem de psikososyal sağlamlıklarıyla ilgili ilave destek programları geliştirdik. Öncelikle ilkokul 1’den 12’nci sınıfa tüm öğretmenlerimiz eğitim öğretime başlarken mutlaka bir tekrar yaptılar. Kısaca, başlangıç haftalarında tüm sınıf seviyelerinde tüm derslerle ilgili tekrarlara ağırlık verildi. Biliyorsunuz destekleme ve yetiştirme kurslarımız var. Ücretsiz olarak yıllardan beri başarılı bir şekilde devam eden bir uygulamamız var. 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarını da devreye aldık ve burada Türkçe, matematik ve fen bilimleriyle ilgili ilave dersler aldılar öğrencilerimiz. Daha sonra 7 ve 11’i devreye soktuk. Geçen haftalarda 7, 8, 11 ve 12’nci sınıflarla ilgili öğrenme kayıplarını belirlemek için kazanım değerlendirme uygulaması yaptık. Yaklaşık 4,5 milyon öğrencimiz girdi bu değerlendirmeye. Ara tatilden sonra 6 ve 10’uncu sınıflar için de Türkçe, matematik ve fen bilimleri dersleri için DYK açacağız.”

Okullar yeniden kapanacak mı?

Türkiye’de her gün binlerce kişinin corona virüsü test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle özellikle veliler okulların yeniden kapatılıp kapatılmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda da açıklamada bulanan Bakan Özer, “Öğrenciler çok mutlu okulların açılmasından dolayı. Gerçekten samimi ve içten bir şekilde çok mutlular. Devamla ilgili oranlar, Kovid-19 salgınından önceki oranının üzerine çıktı. Artık okulların kapanmasıyla ilgili bir tartışma yok” ifadelerini kullandı.