Teknoloji

3D yazıcıyla dünyanın en büyük mahallesi inşa ediliyor!

Son zamanlarda yaşamımıza giren 3 boyutlu yazıcılar inşaat sektöründe de sıklıkla kullanılıyor. Böylece hem iş gücüyle hem de zamandan tasarruf sağlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Teksas’ta bir firma dünyadaki en büyük 3D yazıcıyla basılan mahallesini inşa etmeye hazırlanıyor.

Gelecek yıl temelinin atılmasının planladığı projede beton temelli malzeme ve robotik yapı kullanılarak 100 tane tek katlı ev inşa edilecek.

Her bir ev 1 haftada inşa edilecek

Mahallenin dijital görüntüleri, çatıları güneş pilleriyle kaplı mülk sıralarına işaret ediyor. Gelişimin arkasında bulunan firmalara göre evlerden her birinin inşa edilmesi ise yaklaşık bir hafta sürecek.

Daha hızlı daha uygun

Proje, ev inşa şirketi Lennar ile 3D baskılı yapılarda uzmanlaşmış Teksas merkezli bir inşaat firması olan ICON arasındaki bir iş birliği sonucu hayata geçiriliyor.

Projenin kurucu ortağı ve CEO’su Jason Ballard yaptığı açıklamada, “İnşaat ölçekli 3D baskı sadece daha yüksek kalitedeki evleri daha da hızlı fiyatlara sunmakla kalmıyor aynı zamanda
sağlamlaştırıyor.

ABD’de yaklaşık olarak 5 milyon yeni konut açığıyla karşı karşıya olunduğu görüldüğünde yeni evlere ihtiyaç var. Teknolojimiz bunların üstesinden gelebilir.” dedi.