Ege Haberleriİzmir Haberleri

İzmir’de yaşlı kadına FETÖ tuzağı kuran dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı

İzmir Çiğli’de kendilerini polis olarak tanıtarak, yaşlı bir kadını ‘isminiz FETÖ’ye karıştı’ deyip dolandıran şüpheliler polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

4 Kasım günü ilçede oturan 81 yaşındaki Ş.K.’ya dolandırıcılar çok izli bir Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasında adının olduğunu ve evindeki ziynet eşyalarını alması gerektiğini, adresine gelecek olan sivil polislere ziynet eşyalarını vermesi gerektiğini ifade etti. Ticari taksiyle gelen şahıslara yaşlı kadın içinde ziynet eşyaları ve paraların olduğu çantayı teslim ettiğini söyleyip şikayette bulundu.

Adeta dedektif gibi iz sürüldü

Ş.K. adlı yaşlı kadının şikayetinin ardından polisler takip başlattı. Dolandırıcıları yakalamak için dedektif gibi iz süren polis ekipleri, ticari taksinin plakasını öğrendi ve taksinin Bornova’da bir durağa ait olduğunu belirledi. Ticari taksi sürücüsü V.K. ile görüşen polis ekipleri, yaşlı kadının adresinden, içinde ziynet eşyaları ve paraların bulunduğu çantayı alan şüphelilerin N.Y. ve D.Y. olduğunu tespit etti. Şahısların ikamet ve iş yeri adresleri ile gidebileceği yerleri didik didik kontrol eden ekipler, 2 şüpheliyi çantalarıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Taksi sürücüsü V.K. ise polis ekiplerince gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Çanta içinden paralar ve mücevherler çıktı

Polis ekiplerince çanta içerisinde yapılan aramada, yaşlı kadına ait yaklaşık 50 bin lira değerinde altın ile pırlantadan oluşan mücevherler ve bin 300 lira para ele yakalandı.
Yaşlı kadını FETÖ bahanesiyle dolandırdığı suçlamasıyla adliyeye sevk edilen N.Y. ve D.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Taksi sürücüsü V.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.