Ekonomi

İkinci el araba almak isteyenler dikkat: Tarih belli oldu!

Türkiye’de birçok ikinci el vatandaş araba sahibi olmak istiyor. Bu nedenle araba almak için doğru zamanı araştırıyorlar. İkinci el araba almak için sektörün içinden isimler önemli açıklamalar yapıyorlar. Yapılan açıklamalarda, ikinci el araba fiyatlarının önümüzdeki sene ile beraber artması bekleniyor.

Dünyada yaşanan çip krizi nedeniyle son zamanlarda fabrikalar üretimleri durduruyorlar. Bu nedenle araba satın almak isteyenler fiyatların artması konusunda endişeler yaşıyorlar. Sektörün içinde olanlar hem dolar kurundaki artış hem de çip krizi nedeniyle sıfır araçlardaki tedarik sorunu yaşanabileceğini açıklıyorlar. Bu durum ise özellikle 2022 yılı ile beraber ikinci el arabalarda fiyat artışlarına neden olabilir.

Üretimi durduran fabrikalar

Ford

Kocaeli Gölcük’te üretim yapan Ford, yarı iletken tedarikinde sıkıntı yaşadığı gerekçesiyle araç üretimini 6-17 Kasım tarihleri arasında durdurdu. Şirket Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarındaki üretimin ise devam edecek.

Renault

Geçtiğimiz aylarda Renault Clio ve Megane modellerinin üretildiği Oyak Renault fabrikasında çip krizi nedeniyle üretime 14 günlük ara verilmişti.

Opel

Alman otomobil üreticisi Opel çip krizi nedeniyle üretime ara verdi. Almanya’nın Eisenach kentindeki fabrikanın en az 2022’ye kadar kapatılacağı bildirildi.