Ege Haberleriİzmir Haberleri

İzmir’in tarihi stadı UEFA standartlarında yenilendi! Yakında açılıyor

Türk futbolunda ilk resmi maçın oynandığı stat olan ve 2014 senesinde tekrar yapımına karar verilen İzmir Alsancak Stadı, tekrar futbol müsabakalarına kapılarını açmak için gün sayıyor. Statta yalnızca Passolig gişelerinin kurulum işi kalırken, stadyumun 26 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacağı ifade ediliyor.
1939 yılında kullanılmasına başlanılan ve ilk resmi lig maçına ev sahipliği yapması ve ilk golün atılması açısından Türk futbol tarihinde çok önemli bir yeri olan İzmir Alsancak Stadı, ömrünü doldurmasından dolayı 2014 yılında yenilenmeye girmişti. Tekrar yapım süreci bütünüyle biten statta çevre düzenlemesi de sona ererken yalnızca Passolig sisteminin stada entegre edilmesi konusu kaldı.

UEFA standartlarında tekrar yükselen Alsancak Stadı’nın çim saha, altyapı, yapay gün ışığı sistemleri ve çevre düzenlemesi çalışmaları beklenilen edilen tarihte bitirildi. Dış cephesi siyah-beyaz renkte kaplanan ve yaklaşık 15 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadın koltukları için kırmızı-beyaz renkleri kullanıldı, maraton tribününe ise kırmızı koltuklarla ‘Alsancak’ yazısı işlendi.

Açılış tarihi belli oldu

Göztepe Gürsel Aksel Stadında olduğu gibi hibrit çime sahip olan Alsancak Stadı’nda çimlerin daha sağlıklı olabilmesi maksadıyla zeminde ısıtma ve soğutma sistemi de yer alıyor. Stadın resmi açılışının ise Erdoğan’ın da katılımıyla 26 Kasım’da yapılacak törenle olacağı kaydedildi.

Yaklaşık 130 milyon TL’ye mal olan İzmir Alsancak Stadında 10 loca, 4 soyunma odası, 2 hakem ve 4 antrenör odasının yanı sıra UEFA ofisleri, 100 kişilik çok amaçlı salon ve yeme-içme alanları ve 7 ticari alan yer alıyor.