GündemKamuSağlık

40 bin sağlıkçı atamasında detaylar belli oldu!

Geçtiğimiz pazartesi kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, 40 bin yeni sağlık personeli atanacağının müjdesini vermişti.

Erdoğan’ın verdiği haberin ardından atama takvimi de bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan takvimde şu başvurular bulunuyor.

İlk başvuru yarın yapılacak

Başvurular Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden 12-16 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Sonuç açıklanma ve kura

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün web sayfasındaki bilgiye göre y16 Kasım’dan sonra bitecek başvuruların ardından değerlendirme sonuçları 24 Kasım tarihinde bakanlığın sayfasından paylaşılacak. Kura çekimiyse 2 Aralık’ta yapılacak.

Atamaya esas evrak 17 Aralık Cuma 18.00’e dek alınacak.

Başvuruyu kimler yapabilecek?

Sağlık Bakanlığı ve kamu kuruluşlarıyla diğer kamu ve kuruluşlar için uzman tabip, diş tabib, uzman diş tabibi ve eczacı kadrolarına başvurular gerçekleştirilebilecek.

Başvurular nasıl olacak?

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “https://yhgm.saglik.gov.tr” internet sitesinde bulunan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden, e-

Devlet Kapısı kimlik doğrulama sistemiyle girilerek kura takviminde belirlenmiş olan sürelerde yapılacak.

Kuranın yeri ve saati

Kura yeri ve saati aynı internet sayfasından ilan edilecek. Adaylar, kura takviminde belirtilmiş tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup, tercihlerini kaydedip kesinleştirecek. Kesinleştirme işleminin ardından başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen başvurular ise dikkate alınmayacak. Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecek.

Başvuruda hangi şartlara dikkat edilmesi gerekli?

2527 sayılı Kanun kapsamındaki Türk soylu yabancıların, resmi kurumlardan alınmış olan Türk soylu olduklarına dair belgeyi başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekli olacak.

Eczacı dışındaki diğer unvan ve branşa sahip adaylar, yalnızca ikinci yerleştirme için tercih yapabilecek ve en çok 10 tercihte bulunabilecek. Genel kurayla yerleşmek istediğini belirtmiş olan adaylar, tercihlerinin gelmemesi halinde boş kalan münhallere genel kurayla yerleştirilecek.
Kura müracaatında bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyen adaylar, 17 Kasım’dan 30 Kasım saat 18.00’e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda bunu yapabilecek. Bu kişiler, bu kuraya tekrar herhangi bir başvuru yapamayacak.
İnceleme sonucunda uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleriyle, tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan olunacak. Elektronik ortamda itirazlar alınacak ve sonuçlar PBS üzerinden açıklanacak.

Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 97. maddesindeki süreler dikkate alınacak. Fakat bu durumda bulunanlardan, kuranın son başvuru tarihi itibarıyla engel hallerinin bitimine bir ay kalanların müracaatları kabul edilecek.
Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın başvuruda belirttiği adres esas alınacak. Kura sonucunda bir kadro veya pozisyona yerleşenler, bunun ilanından itibaren bir yıl süreyle tekrar kuraya başvuramayacak.

İlan metninde belirtilmiş olan şartlara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Başvuruları sehven kabul edilip kurayla yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, yapılmış olsa dahi iptal edilecek. Belgeleri hatalı veya eksik olan başvuruda bulunan adayların da müracaatları geçersiz sayılacak.
Kura ardından kadrolara yerleşen adaylar, haklarında yapılacak arşiv araştırması sonuçlandıktan sonra atanacak. Arşiv araştırması olumsuz sonuçlananların ataması gerçekleştirilmeyecek, yapılmış olsa dahi iptal edilecek.

5335 sayılı Kanun kapsamında, emekli olan tabip ve uzman tabipler, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluş kadrolarını tercih ederek başvurabilecek. Fakat aynı kanun gereği emekli tabip ve uzman tabiplerin, Sağlık Bakanlığı tesislerinin dışında kalan kurumlara yerleşseler dahi atamaları gerçekleştirilmeyecek.