Teknoloji

Whatsapp Kullanıcılarına Güzel Haber! İstediğiniz Kişiden Gizleme Özelliği Geldi!

Milyonlarca kullanıcısı bulunan önemli mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kullanıcılarının ilgisini çekebilme için yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Son olarak Whatsapp tarafından yapılan açıklamaya göre “Kişilerim Hariç” olarak adlandırılan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. “Kişilerim Hariç” özelliği ile birlikte Whatsapp’taki bilgilerinizi görmesini istemediğiniz kişileri seçebilme özelliği sunacak. İşte o özelliğin detayları…

Whatsapp’ın Yeni Özelliği Sevindirecek

WhatsApp şu anda son görülme, profil fotoğrafı ve hakkımda gibi bazı WhatsApp profil bilgileriniz için “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hiç Kimse” seçenekleri sunuyor. “Kişilerim Hariç” seçeneği ise bu üçünün yanına geliyor. WABetaInfo’nun aktardığına göre bu seçenek sayesinde “Kişilerim Hariç” özelliği ile WhatApp’taki bilgilerinizi görmesini istemediğiniz kişileri seçebileceksiniz.

Belirli kişiler için son görülmenizi devre dışı bırakırsanız, onların son görülmelerini de göremezsiniz. Bu son görülmeye özel bir kuraldır. Kural, hakkında ve profil fotoğrafı bölümünde ise geçerli değil. Yani siz o kişilerin profil fotoğrafını görmeye devam edebilirsiniz.

WhatsApp, son Android beta’sında görülen “Kişilerim Hariç” özelliğini belirli beta test kullanıcıları için kademeli olarak etkinleştiriyor. Özelliğin sizin için etkinleştirilip etkinleştirilmediğini anlamak için gizlilik ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz. Yeni özelliğin yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.