Gündem

Çalışanlar 15 gün işe gitmeyecek: 2022 için açıklandı!

Türkiye’de birçok vatandaş gelecek sene için tatil planlarına başladı. Bu nedenle özellikle Kurban ve Ramazan Bayramları gibi bayram tatillerinin ve resmi diğer tatillerin ne zaman olacağı ve kaç gün süreceği merak ediliyor. 2022 yılı takvimine göre çalışan vatandaşlar önümüzdeki sene 15 gün işe gitmeyecekler.

Yılsonunun yaklaşması ile beraber en merak edilen konulardan birisi de önümüzdeki sene kaç gün tatil yapılacağı ile ilgili. 2022 yılında Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi resmi tatiller nedeniyle toplam 15 gün işe gidilmeyecek.

2022 tatil günleri

Yılbaşı: 1 Ocak Cumartesi
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Cumartesi
Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazar
2022 yılında Ramazan Bayram tatili aksi ilan edilmediği sürece toplamda 3,5 gün olarak tatil yapılacak. Ramazan Bayramı arifesi 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geliyor.
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Perşembe
2022 Kurban Bayramı tatili aksi ilan edilmediği sürece 4,5 gün olarak tatil yapılacak. Kurban Bayramı arifesi 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk geliyor.
Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cuma
Zafer Bayramı: 30 Ağustos Salı
Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Cumartesi

Bayramda çalışanlar dikkat!

Eğer iş sözleşmesinde hüküm bulunmayan işçi, yazılı olarak da rıza vermemişse bayram ve diğer resmi tatil günlerinde çalışmaz. Bayram tatillerinde çalışan işçilere ise işvereni tarafından fazla mesai ücretinin ödenmesi gereklidir.