Ekonomi

Ev Almak İsteyen Dar Gelirli Aileler Dikkat! TOKİ Resmen Duyurdu!

Ev sahibi olmak isteyen ancak cep yakan fiyatlar sebebiyle bu hayalini ertelemek durumunda kalan dar ve orta gelirli aileler için TOKİ güzel haberi verdi. Resmi olarak yapılan açıklamada TOKİ, 2022 yılında 50 bin sosyal konut projesini hayata geçireceğini duyurdu. İşte TOKİ tarafından açıklanan güzel haberin detayları…

TOKİ Müjdeyi Verdi!

Konut yapımı ve kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) 2022 yılında 50 bin sosyal konut projesini hayata geçireceğini duyurdu. TOKİ yeni yıl çalışma planını da hazırladı. Bu kapsamda tüm kentsel dönüşüm çalışmaları, il ve ilçe bazında özel olarak yürütülecek. Çalışmalar kapsamında, belirlenecek 15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanarak risk ve ihtiyaçlar göz önüne alınıp önceliklendirme yapılacak.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı özellikle İstanbul’u mercek altına alacak. İstanbul’da mevcut yapıların direncinin artırılması amacıyla altyapı sistemlerinde afet risk çalışması yapılacak. İhtiyaç duyulan alanlar yenilenecek. Kentsel dönüşümde şehirlerin tarihsel yapısı ön planda tutulacak.