Yaşam

Bir garip olay: 16 günde 17 kez evleri yanan aile yaşadıklarına akıl sır erdiremiyor!

Kastamonu merkeze bağlı Kurusaray’da esrarengiz bir şekilde haftada 6 defa yanan ev için oturanlar harekete geçti.

Köyde yaşamını sürdüren Dadaylı Ailesi’nin yaşadığı evde sebebi bilinmeyen bir şekilde sürekli olarak yangın çıkıyor. 1 hafta içerisinde 6 defa yanmasıyla gündem olan evde esrarengiz yangınlar sürüyor. Ev 16 gün içinde tam 17 defa yandı.

Yangınlar nedeniyle aile korku yaşıyor

Küçük çaptaki yangınlaraaile kendi imkanlarıyla müdahale etti. Yangından dolayı Dadaylı Ailesi büyük bir korku yaşıyor. Korkunun nedeniyse evdeki bütün eşyaları da sokağa çıkarttı. Brandayla üzeri örtülen eşyaların bazılarının da meydana gelen yangınlarda zarar gördüğü kaydedildi. Evin dışarısında ailenin samanlık ve ahırında da yangın meydana geldi. Samanlıktaki yangında 40 bin civarında arpa, saman ve buğday gibi tahıl ürünleri yandı.

Diyanet’ten yardım istediler

Aile yangının çıktığı yerlerde herhangi bir elektrik tesisatının olmadığını söylerken, çekmece, çiçeklik, çekyat, buzdolabı gibi yerlerde yangının başladığının tespit edildiği kaydedildi. Esrarengiz yangınların meydana geldiği evin ailesi, DİB’den evlerini inceleme talebinde bulundu. Meydana gelen yangınlardan dolayı evde duramayan aileyse geceyi araçlarında geçirmeye başladı.