Ekonomi

EYT Cephesinde Flaş Gelişme! EYT Olmayacak mı? AK Parti Grup Başkanvekili Açıkladı!

Ülkemizde gününü dolduran ancak yaşının dolmasını bekleyen milyonlarca çalışan bulunuyor. Tüm çalışanlar heyecanla EYT’den gelecek güzel haberi beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise dün yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır” demişti. Hayal kırıklığı yaşatan bu açıklamanın ardından AK Parti Grup Başkanvekili konuştu. İşte detaylar…

EYT Meclis Gündeminde Var mı?

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT ile ilgili bir konu Meclis Genel Kurulu’nda gündeme geldi. Ortada herhangi farklı bir açıklama söz konusu değil”

“3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis’e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT’lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis’in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır.” ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumu ilgilendiren konuların çözümüne dair bakanlık ve partinin yetkili kurumlarına talimat verdiğini söyleyen Akbaşoğlu, “Bu konuya ilişkin öncelikli bir gündem olarak, Türkiye’nin gündeminde neler var, bu hususlar ele alınmakta, buna dair yapılan çalışmalar da kamuoyuna bittiğinde açıklanmaktadır” diye konuştu.