Gündem

Yemek Sepeti sitesinde kredi kartı bilgileri bulunanlar dikkat: Açıklama yapıldı!

Birçok vatandaşın kullandığı online yemek satış platformu olan Yemek Sepeti ile ilgili hack iddiaları tartışma konusu oldu. Siteye üye 60 milyon kullanıcın açık adresleri, isim-soy isim ve telefon numarası gibi kişisel verilerini de ele geçirdiği iddia edildi. Sitede kredi kartı bilgileri bulunanlar ise bu bilgilerin çalınıp çalınmadığını merak ediyor. Konuyla ilgili açıklama Yemek Sepeti’den geldi.

Hackerlar Yemek Sepeti uygulamasında kayıtlı bulunan 60 milyon kişinin bilgilerini ele geçirdiklerini iddia ettiler. Hatta sitede kredi kartı bilgileri bulunan bazı kullanıcılarının kredi kartı numaralarının ilk ve son 4 hanesinin yer aldığı veri tabanının da satışa çıkarıldığı iddialar arasında yer aldı. Konu ile ilgili olarak ise beklenen açıklama Yemek Sepeti’nden geldi.

Yemek Sepeti açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kötü niyetli bazı kişiler, kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bu verileri yayınlama tehdidiyle şirketimize ulaşmış ve fidye talebinde bulunmuşlardır.
Yemeksepeti olarak bu tip yasa dışı talepleri değerlendirmeye dahi almamızın mümkün olmadığını belirterek, konuyla ilgili tüm resmi kurumları bilgilendirdiğimizi ve yasal süreci başlattığımızı ifade etmek isteriz.

Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığı uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı kesinlikle tespit edilememiştir. Diğer taraftan, bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda yapılması gerekenler kanunlarla açıkça belirlenmiş olup, Yemeksepeti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi kanunlara uygun şekilde açık ve şeffaf bir süreç yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz.