Genel

Burak Özçivit’ten sevenlerini şoke eden haber

Kuruluş Osman dizisinin sevilen oyuncusu Burak Özçivit’in 8 Aralık 2020’de setteki 4 çalışana hakaret ve küfür içerikli sözler söylediği iddia edilirken hakkında gerçekleştirilen soruşturma bitirildi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlamış olduğu iddianamede, Beykoz Riva’da çekimleri yapılan Kuruluş Osman dizisinde müştekiler M.B.K., O.Ş. ve A.Ö.’nün kamera asistanı, diğer müşteki T.A.’nın ise görüntü yönetmeni olarak görev yaptığı anlatıldı. İddianamede, Özçivit’in dizinin başrol oyuncusu olduğu, olay günü Özçivit’in bulunduğu çadırdan çıkarak müştekilere yönelik küfür ve hakaret içeren sözler söylediği belirtildi. Müşteki tarafın sunduğu tanıkların alınan beyanlarında bu olayı doğruladıkları kaydedildi.

Uzlaşma olumsuz

İddianamede, Özçivit’in üzerine atılan suçu işlediğine ilişkin yeterli şüphelerin oluştuğu vurgulanırken, dosyanın suçun uzlaştırma dahilinde olması nedeniyle uzlaştırmacıya gönderildiği fakat uzlaştırmacı raporunda uzlaşma önerisinin olumsuz bir şekilde sonuçlandığı kaydedildi.

4 sene 1 ay hapis istemi

İddianamede, Özçivit’in “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçuyla 3 ay 15 günden 4 sene 1 aya kadar hapis cezası verilmesi istendi. İddianame gönderildiği Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlerleyen günlerde Özçivit’in yargılanmasına başlanacak.