Teknoloji

Whatsapp Kullanıcıları Merak Ediyor! Engellendiğinizi Anlamanın Yolları!

Milyonlarca kullanıcısı bulunan en önemli mesajlaşma uygulaması haline gelen Whatsapp’ta en çok merak edilen konulardan biri karşı tarafın engelleyip engellemediğini nasıl anlarız sorusu. Peki en kolay yoluyla karşı tarafın engelleyip engellemediği nasıl anlaşılır? İşte Whatsapp kullanıcıları için kolay çözümü…

Nasıl Anlaşılır?

  • Birbirinizin son görülme bilgisini göremezsiniz.
  • Birbirinizin WhatsApp’ta aktif olup olmadığını anlayamazsınız.
  • Ne siz onun, ne de o sizin profil fotoğrafınızı göremez. Profil fotoğrafınızı değiştirdiğinden de haberiniz olmaz.
  • Gizlilik ayarının ne olduğuna bakılmaksızın, Hakkımda kısmı kaybolur.
  • Gönderdiğiniz mesaj karşı tarafa iletilmez. Ayrıca sesli ve görüntülü görüşme de yapamazsınız.
  • Durum paylaşımlarını göremezsiniz.

WhatsApp’ta engellendiğinizi anlamak için, şüphelendiğiniz kişinin profiline girin. Önceden son görülmesi gözüküyor olup aniden kaybolduysa, sizi engellemiş olma ihtimali yüksektir. Belirli aralıklarla, çevrim içi olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. WhatsApp’ta ‘çevrim içi durumunu kapatma’ özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla, eğer engellenmediyseniz mutlaka görürsünüz.

WhatsApp’ta engellendiğini anlama yöntemleri arasında en iyisi, profil fotoğrafını kontrol etmektir. Bir kişi sizi engellediği zaman WhatsApp aranızdaki bağlantıyı tamamıyla keser. Bu kesintiye, profil fotoğrafları da dahildir. Eğer önceden görebildiğiniz resim aniden silindiyse, engellenmiş olabilirsiniz. Emin olmak için, onun tanımadığı bir numaradan da kontrol etmenizde fayda var.

Sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin profiline girin ve ‘Hakkımda’ kısmını kontrol edin. Eğer hiçbir şey yazmıyorsa, bu sizi engellediği anlamına gelebilir. Tabii Hakkımda kısmını profilinden gizlemiş veya size kapatmış da olabilir. Ancak mesaj gönderemiyorsanız, durumlarını göremiyorsanız ve bunlara ek olarak Hakkımda yazısı da gözükmüyorsa, kuvvetle muhtemel engellenmişsinizdir.