EkonomiGündem

Arabası olanların 15 gün içinde ödeme yapması gerekiyor: Bu tarihe kadar zorunlu oldu!

İzmir ve Türkiye’nin diğer illerinde araç sahibi olan vatandaşlar için tarih yaklaşıyor. Her gün trafiğe çıkan vatandaşlar için 1 Aralık tarihinde kış lastiği uygulaması başlıyor. Kış lastiği uygulaması önümüzdeki sene Nisan ayına kadar devam edecek. Yapılacak denetimlerde lastik takmayan sürücülere 835 TL para cezası kesilecek. Cezayı 15 gün içinde ödeyenlere ise 25 oranında indirim uygulanacak.

Türkiye’de güvenli trafik için kış lastiği uygulaması başlatıldı. Kış lastiği takmayan ticari araçlara ise 835 TL para cezası kesiliyor. Ancak 15 gün içinde ödeyenlere ise 25 oranında indirim uygulanıyor. Diğer yandan husisi araç sahipleri için kış lastiği zorunluluğu bulunmuyor. Yalnızca trafikte can ve mal güvenliği için kış lastiği takılması öneriliyor.
2020 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğu bildirilmişti. Kış lastiği cezasının ise 2022 yılında güncellenerek zamlanması bekleniyor.

Kış lastiği alırken dikkat edilmesi gerekenler

Aracın tüm tekerleklerine takılması,
Üzerinde “Kış Lastiği” sembolünün olması
Üretim Yılı ve Ayının kontrol edilmesi,
Garanti şartlarının öğrenilmesi gerekir.

İzmir’de kış lastiği takmak zorunlu mu?

Kış lastiği uygulaması sadece İzmir’de değil Türkiye’nin diğer tüm illerinde başlatılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın görevlendirdiği personelin yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ticaret Bakanlığı sınır kapılarındaki belediye birimleri ile belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacak kontrollerde lastik takmayan ticari araç sürücüsüne yüzlerce lira para cezası kesilecek.