Gündem

Bill Gates İlan Etti! Koronavirüs Bu Tarihte Bitecek mi?

Koronavirüs neredeyse 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına aldı. Koronavirüs sebebiyle artan can kayıpları ve vaka sayıları halkı endişelendirmeye devam ediyor. Bu süreçte herkesin merak ettiği ortak konu koronavirüs’ün ne zaman sona ereceği. Peki koronavirüs ne zaman bitecek. Bir çok konuyu önceden bilen Milyarder yönetici Bill Gates ve ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık danışmanı olan ve aynı zamanda Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü olarak görev alan Anthony Fauci biteceği tarihi verdi.

 

Bill Gates ve Anthony Fauci Resmen Açıkladı!

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, koronavirüs kaynaklı ölümlerin ve enfeksiyon oranlarının gelecek yılın ortasına kadar ortalama mevsimsel gribe ulaşabileceğini söyledi. Gates, bunun başarılmasının yeni, daha tehlikeli salgınların olmamasına bağlı olduğunu vurguladı. Milyarder yönetici, Singapur’da iş adamı Michael Bloomberg tarafından düzenlenen Yeni Ekonomik Forum’daki bir röportajda, doğal bağışıklığın gelişiminin arka planına karşı, aşıların artması olduğunu ekledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık danışmanı olan ve aynı zamanda Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü olarak görev alan Anthony Fauci ise “Eğer aşılama oranı artarsa gelecek yılın ilkbaharında Covid-19 salgın kategorisinden endemik (lokal bazlı hastalık) kategorisine geçebilir. Şu an ABD’de nüfusun yüzde 70’inden fazlası tam doz aşı oldu. Eğer daha fazla ABD’li aşı olursa ve ABD yönetimi takviye aşıları herkese açarsa virüs 2022’nin ilkbaharında kontrol altına alınabilir” ifadelerini kullandı.