Ekonomi

3 Ödeme banka hesaplarına yatacak: SSK emeklisi dikkat!

Milyonlarca emekli yılsonunun yaklaşması ile beraber nefeslerini tuttu. Emekli vatandaşlar yeni yıldan sonra ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. Ancak emeklilere önümüzdeki sene sadece maaş zammı yapılmayacak. Aynı zamanda emekliler banka promosyon ödemeleri ve bayram ikramiyeleri de alacaklar.

Emekliler zam araştırmalarına başladılar. Enflasyon rakamlarına göre yapılacak zamların açıklanmasına ise iki veri kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK)’in Kasım ve Aralık ayı verilerini yayınlaması ile beraber emekli zamları da açıklanmış olacak.

2 veri kaldı

Öte yandan TÜİK’in açıklamış olduğu 4 aylık enflasyon verisi yüzde 6.72 çıktı. .Merkez Bankası yüzde 18.4’lük 2021 yılı TÜFE tahminine göre, ikinci yarıdaki enflasyon yüzde 9.17 yükselebilir. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 9.17, memur ve memur emeklileri yüzde 5’lik artışa ilaveten yüzde 6.17 fark alma hakkını kazanabilir. Ancak kesin zam Ocak ayında belli olmuş olacak.

Emeklilere aynı zamanda promosyon ödemesi ve bayram ikramiyesi yatırılacak. Önümüzdeki sene bayram tatillerinden önce emeklilerin hesabına 1100 TL’den olmak üzere toplam 2200 TL bayram ödemesi yatacak. Kamu ve özel bankalar ise emeklilere 3 yıllık maaş çekme karşılığında geri ödemesiz para verecekler.