Ege HaberleriManisa Haberleri

Manisalılar müjde: 85 bin metrekare büyüklüğünde yapılıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’ya kazandırılması düşünülen 85 bin metrekarelik yeni yeşil alan projesinden önce yapılan hafriyat çalışmalarını yerinde takip etti.

85 bin metrekarelik yeşil alan projesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaçay Deresi Projesi’nin üst bölgesinde başlatılmış olan ve ilk etapta 25 bin metrekarelik alanda yapılan hafriyat çalışmalarının bitirilmesinin ardından 60 bin metrekarelik 2. Etap çalışmasına da başlandı. Bu kapsamda Manisa’ya kazandırılması düşünülen 85 bin metrekarelik yeni yeşil alan projesinden önce temizlik, hafriyat ve düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Karaçay Deresi Projesi’nin üst bölgesinde bulunan hafriyat çalışmalarını izlediklerini kaydeden Başkan Ergün, “Mevcut yapmış olduğumuz alanın yukarıya doğru süren noktasında 25 bin metrelik ilk etap hafriyat çalışmalarını bitirdik. 2. Etap kısmında da çalışmalar başladı. Bu bölümde de 60 bin metrekare düzeyinde zemin düzleme ve hafriyat çalışmaları yapılıyor. Bu da nereden bakarsanız bakın 3-5 ay arasında sürecek bir çalışma. Gelecek yılın planlamasını da bugünden yapmak gerekli.” dedi.