Ekonomi

Benzin ve motorine yeni zam mı geldi? Motorin, benzin, otogaz güncel litre fiyatı ne oldu?

Ekim ayından bu zamana dek motorin, benzin ve LPG otogaz fiyatlarındaki zamlar vatandaşın gündeminden düşmüyor. EPGİS tarafından 20 Kasım itibarıyla geçerli olacak şekilde motorin, benzin ve otogaz fiyatlarına zam geldiği haberi paylaşılmıştı. Peki motorin ve benzin fiyatları ne kadar oldu? Güncel, motorin, benzin LPG otogaz litre fiyatları ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Akaryakıta zam

Benzinin litre fiyatında gece yarısı itibarıyla geçerli olmak üzere 52 kuruş, LPG’de 45 kuruş, motorinde ise 50 kuruşluk bir zam geldi.

Benzin fiyatları ne kadar oldu?

EPGİS tarafından yapılan açıklamaya göre ortalama olarak Ankara’da 8,20 TL’den satışa çıkartılan benzinin litre başına fiyatı 8,72 TL olacak. Benzinin litresi İstanbul için 8,67 TL’ye, İzmir için ise 8,22 TL’den 8,74 TL’ye çıkacak.

Motorinde litre fiyatları ne kadar?

Ankara’da ortalama olarak 8,27 TL’den satışa sunulan motorinde litre fiyatı 8,77 TL olarak güncellenecek. Motorinde litre fiyatı İstanbul için 8,71 TL’ye, İzmir için ise 8,79 TL’ye yükselecek.

LPG’de fiyatlar ne oldu?

LPG’de litre fiyatı Ankara için ortalama olarak 6,95 TL’den 7,40 TL’ye, İstanbul’da ortalama olarak 6,90 TL’den 7,35 TL’ye İzmir’de ise 7,23 TL’ye çıkacak.

Akaryakıtta fiyatlar, ülkemizin de dahil olduğu Akdeniz piyasasının işlenmiş ürün fiyatları ortalamasıyla dolar kurunda görülen değişiklikler baz alınarak rafinerilerce hesaplanıyor.

Bu hesaplama neticesinde dağıtım firmaları tarafından uygulanmış olan fiyatlar rekabet ve serbesti sebebiyle şehirlere göre ufak değişiklikler gösterebiliyor.