Gündemİzmir HaberleriKamu

İzmirim kart kullanıcılarına uyarı: E devlet üzerinden başvuru yapmalısınız!

Çok sayıda vatandaş İzmir’de toplu taşıma aracı kullanırken toplu taşıma araçlarına binebilmek için İzmirim Kart kullanıyor. Fakat bazı vatandaşlara ücetsiz seyahat hakkı verilmesi üzerine vatandaşların E-Devlet üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor.

Eshot, metro, İzban gibi toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara İzmirim kartına belirli bir miktarda ücret yükledikten sonra istediklere yerlere gitmeye hak kazanıyorlar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafndan bazı vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı veriliyor. Peki bu ücretsiz seyahat hakkından kimler faydalanabilir? İşte detaylar…

KİMLER ÜCRETSİZ OLARAK SEYAHAT YAPABİLİR?

Şehit yakınları
Vazife malulleri
Ağır engeli olan kişilerin birden fazla olmamak kaydıyla refakatçileri
Gazi ve gazi yakını kişiler
Vatani hizmete bağlı olarak şeref aylığı bağlanan kişiler, eşleri, evli olmayan ve 25 yaşını henüz doldurmamış çocukları, anne ve babaları
%40 ve üstü engeli olan engelli kişiler
Devlet sporcusu unvanını almış kişiler
https://www.turkiye.gov.tr/ashb-ucretsiz-seyahat-karti-on-basvurusu internet adresi üzerinden ücretsiz seyahat kartı almak için başvuru yapabilirsiniz.
Bu sene 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere sağlık çalışanları, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar.