Eğitim

1 Ay sonra fazla para yatacak: KYK burs ve kredisi alanlar dikkat!

Türkiye’de milyonlarca üniversite öğrencisi KYK burs ve kredilerinden faydalanıyorlar. Bu nedenle öğrenciler önümüzdeki sene burs ve kredi ödemelerinin ne kadar olarak hesaplarına yatacağını merak ediyorlar.

Aralık ayı burs ve kredileri için gün sayan öğrenciler bir de zam heyecanı yaşıyorlar. Öğrenciler için 2022 yılından itibaren zamlı olarak ödemeler hesaplara yatacak. Ancak ödemelerin ne kadar zamlanacağına ilişkin olarak kesin açıklama henüz yapılmadı. Ocak ayında öğrencilerin hesabına fazla para yatması beklenirken, Aralık ayında ise lisans öğrencileri 650 TL olarak ödemelerini alacaklar.

Kim ne kadar ödeme alıyor?

2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL. 2022 ödemeleri ise henüz açıklanmadı.

Burs ve kredi sonuçları

5 Kasım Cuma günü başlayan 2021-2022 dönemi burs ve kredi başvurusunun 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’a kadar tamamlanmıştı. Bu nedenle internet sayfalarında sonuç araştırması yapılıyor. Ancak bakanlık sonuçları henüz öğrencilere duyurmadı. Yakın zamanda sonuçlara ilişkin yazılı açıklama yapılması bekleniyor.