Gündem

Mahkumlara Verilen Koronavirüs İzinleri Bir Süre Daha Uzatıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın kapsamında alınan önlemlerden biri de nüfusu artan cezaevlerindeki mahkûmlara bir süre ev izni verilmişti. Nisan 2020 tarihinde çıkartılan infaz paketiyle yaklaşık 90 bin tutuklu ve hükümlüye ev izni verilmişti. 30 Kasım 2021 tarihinde bitmesi planlanan izinler alınan kararlar doğrultusunda 6 ay daha uzatıldı.

90 Bin Civarında Tutuklu Ev İznine Devam Edecek

Koronavirüs salgını nedeniyle Nisan 2020’de çıkarılan infaz paketiyle yaklaşık 90 bin tutuklu ve hükümlü vatandaşa ev izni verilmişti. Alınan kararlar doğrultusunda o izinler uzatıldı. TBMM Genel Kurulu’nda tüm partilerin mutabakatıyla Covid-19 iznine gönderilen cezaevi hükümlülerinin izinleri 31 Mayıs 2022 tarihine kadar uzatıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen TBMM Genel Kurulu’nda e TBMM Başkanlığı’na AKP, MHP, CHP ve İYİ Partili milletvekillerinin imzasıyla, “Covid-19 iznine gönderilen mahpusların izin tarihlerinin uzatılması” önergesi, tüm partilerin mutabakatıyla kabul edildi.

Önergeye gerekçe olarak şu ifadeler kullanıldı;

“Maddeyle, 5275 sayılı Kanunun geçici 9’uncu maddesinin beşinci fıkrasında düzenlenen Covid-19 iznine ilişkin uzatma sayısının 9’dan 12’ye çıkarılması sağlanmaktadır. Böylelikle, salgının devam etmesi halinde Covid-19 izin süresinin en fazla 31/5/2022 tarihine kadar uzatılabilmesi öngörülmektedir. Bu değişikliğe bağlı olarak maddenin altıncı fıkrasındaki tarih de değiştirilmektedir.”