GündemKamuPersonel AlımıYerel Haberler

2022 yılının ilk personel alımı yapılacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 6 bin kişi yerleşecek! Başvurular ne zaman başlıyor?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) 6 bin personel alımı yapılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez teşkilatında istihdam edilecek olan 6 bin personel alımına ilişkin detayları paylaştı. ASPB 6 bin personel alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ASPB’ye 6 bin yeni personel alımı yapılacağını açıkladı. 6 bin personelin 1500’ü ASDEP’li olacağını belirten Bakan Derya Yanık, memur alımlarına ilişkin merak edilen detayları paylaştı. Söz konusu internet aramalarında “ASPB memur alımı başvuru şartları neler? 6 bin personel alımı ne zaman yapılacak?” soruların yanıtları merak konusu haline geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alıyor - Son Dakika Günün Haberleri

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel başvurusu ne zaman başlıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 6 bin personel alınacak. Bakan Yanık personel alımına ilişkin yaptığı açıklamada, “6 bin personel için pozisyon ihdasımız gerçekleşti. Bakanlığımızda bir kerede en büyük personel istihdamı olacak. 6 bin personelin 1500’ü ASDEP’li olacak. Geriye kalan 4500 personel de meslek uzmanı avukat bakım personeli, idari personel sosyal çalışması, çocuk gelişimci, psikolog, sosyolog gibi meslek personeli arkadaşlarımız olacak. Süreç başladı. 2022’nin ilk çeyreğinde çalışma arkadaşlarımızla başlamayı ümit ediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüse karşı yeni tedbirlerini açıkladı

Başvuru şartları nelerdir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımına ilişkin başvuru şartları henüz resmi olarak açıklanmadı.

“Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (www.ailevecalisma.gov.tr) ve/veya (https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Hangi kadrolara alım yapılacak?

Meslek uzmanı

Avukat

Bakım personeli

İdari personel sosyal çalışmacı

Çocuk gelişimci

Psikolog

Sosyolog