EkonomiGündemKamuYerel Haberler

Emekli Maaşları yükseliyor! Cumhurbaşkanından Son Dakika Müjdesi!

Bahşiş ülkemizdeki en temel geleneklerden birisi olarak sürüyor. Özellikle lokanta ve benzeri yerlerde garsonlara veya hizmet sektöründe çalışan diğer insanlara yaptıkları işin karşılığında bahşiş verilmesi ülkemizde uzun yıllardır bir gelenek olarak devam ediyor. Bunun yanında bahşişler temel ücret olarak gösterilirse emeklilik maaşında artışı sağlıyor.

Emekli Maaşı 2500 TL ve Üstü Olan Emekliler Dikkat! Duyuru Yapıldı Hesabınıza 750 TL Yatacak

Bahşişler Emekli Maaşını Artırıyor

Eğer bahşişler de gelir olarak bildirilirse ve bu para üzerinden prim kesilirse emekli olunduğunda alınacak maaş artıyor. Daha yüksek ücretten primler ödendiği için ileride alınacak olan emekli maaşına da bu durum yansıyor. Gerek adisyona eklenen gerekse de elden verilen bahşişler olsun eğer direk garsona kalıyorsa bu durumda temel ücret sayılıyor ve vergiye tabii tutuluyor. Çalışırken alınan bu yüksek vergiler ve yüksek prim de emeklilikte yüksek maaş olarak geri yansıyor. Tabii ki burada çalışılan iş ve bahşişin verilme biçimi önem kazanıyor. Her bahşiş temel ücret sayılmayabiliyor.

Emekli son dakika haberleri... SGK'dan son dakika kararı! SGK resmen duyurdu, emeklilere kötü haber! Maaşlar kesiliyor - Emekli Haberleri

Daha fazla vergi vermek gerekiyor

Tabii ki bu durumdan faydalanmak ve emeklilikte daha yüksek maaş almak için çalışırken fazla vergi vermek gerekiyor. Türkiye’de çalışan her insan belli vergi dilimleri üzerinden vergilendiriliyor. Kazandığı para artıkça insanların vergi dilimi de yükseliyor. Vergi dilimi yükseldikçe alınan vergi miktarı da artıyor. Bu nedenle alınan bahşişler kazanç olarak sayılınca vergi dilimi yüksele biliyor ve alınan vergiler artıyor. Yine çalışılan işe göre bu durum değişebiliyor.

Ayda 1.144 TL'ye emekli olabilirsiniz!

Tüm bahşişler bu kapsamda değil

Verilen her bahşiş bu kapsamda değerlendirilmeye biliyor. Bazı durumlarda verilen bahşişler “diğer ücretler” kapsamına girebiliyor. Aldığınız bahşişlerin temel ücret kapsamına girip girmediğini öğrenmeniz için işin uzmanından yardım almanız gerekiyor. Eğer temel ücrete giriyorsa bunun nasıl bildirileceği ve ileri de emekli maaşına olumlu olarak yansıtılacağını da yine uzman birisi ile görüşmek gerekiyor. Bahşişler her durumda emekli maaşını artırmak için kullanılamıyor. Bunun yanında bahşişler emekli maaşını artırırken vergi diliminizi yükseltme ve daha çok vergi ödemenize de neden olabiliyor. Bu nedenle kazançlarınızı doğru değerlendirmek, aldığınız parayı yasalara uygun şekilde kazanmak ve ileride emekli maaşınızı artırabilecek şekilde değerlendirmek için bir uzmandan destek almanız gerekiyor.