SağlıkYaşamYerel Haberler

Doğada kazansın siz de kazanın!

Çevre kirliliğinin artış gösterdiği son yıllarda geri dönüşüm tesislerine gelen çöpler yeniden kullanılır
hale geliyor. Çevre Yüksek Mühendisi Emine Nur Urlu ev sel atıklarında ayrılarak geri dönüşümde
kullanılabileceğini belirtti. Sanayinin artmasına bağlı olarak dünyada çevre kirliliği grafiklerinde büyük bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle fabrikaların kullandıkları kimyasal karışımlar yer altı kaynaklarına telafisi imkansız zararlar veriyor. Uzmanlar mevsimlerdeki değişmelerin çevre kirliliğinde dolayı olduğunu belirtiyor. Doğayı korumak için önemler alınıyor. Çöpe atılacakların atık malzemelerin yeniden kullanılması amacıyla geri dönüşüm tesisleri yapılıyor. Ayrıca ormanlık alanlara çöp bırakılmasının zararları düzenlenen programlarla anlatılıyor. Çevre kirliliğinin önlenmesinde geri dönüşüm hayati bir yer tutuyor.

Geri Dönüşüm Hayattır, Gelecektir!

 

Avrupa ülkelerinde geri dönüşüm sanayi tesisleri başta olmak pek çok alanda sürelik olarak yapıyor. Geri dönüşüm ile çevre kirliliğinin önüne geçilirken aynı zamanda tasarrufta yapılıyor. Öte yandan geri dönüşüm konusuna ağırlık veren ülkelerde evsel atıklar da farklı çöp poşetlerinde toplanıyor.

Hangi atık hangi geri dönüşüm kutusuna gitmeli? - İklim - Çevre - www.enerjiekonomisi.com

 

“Herkes kendi evinde geri dönüşüm için ayrı çöp kutuları yaparak geri dönüşüme katkı sağlayabilir.”

Geri dönüşüm tesisinde çalışan Çevre Yüksek Mühendisi Emine Nur Urlu ev sel atıklarla ilgili olarak, “Herkes kendi evinde geri dönüşüm için ayrı çöp kutuları yaparak geri dönüşüme katkı sağlayabilir. Bu tip bir sistemle çöplerini gruplandırarak biriktirenler aynı zamanda küçük çapta kazançta sağlayabilir. Örneğin evinde çöpe atacağı kağıt, cam, naylon gibi geri dönüşüme uygun atıkları biriktirenler bir süre sonra bu materyalleri geri dönüşüm tesislerine satabilir. Böylelikle çöpe atılarak doğaya verilen zarar en aza indirilirken kendi atıklarınızdan para kazanabilirsiniz” ifadelerinde bulundu.