EkonomiGündemTeknoloji

Mana Coin nedir? Mana fiyatı ne kadar? Decentraland ve Metaverse projesi…

Mana coin son zamanların en dikkat çeken koinlerinden. Ethereum’un desteklediği ve bir merkeziyeti olmayan Mana coin, kullanıcılara uygulamalar ve içerik oluşturma, bunlar üzerinde deneyim elde etme ve para kazanmalarına olanak veriyor.

Durum böyle olunca popülerleşen Mana coin sıkça aranıyor. Mana coin nedir? Decentraland Mana coin fiyatı ne kadar? İşte konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtları…

Mana Coin nedir? Decentraland koin fiyatı…

Mana Coin, esasında Ethereum kripto para blok zincirince desteklenen bir sanal gerçeklik platformu.

Kripto para sektörüne vr kazandırması sebebiyle oldukça popüler olan Mana Coin, Decentraland’daki arazi kalıcı bir topluluğa ait ve onlara oluşturdukları üzerinde tam bir kontrol sağlıyor.

MANA coin nerede kullanılıyor?

Kullanıcılar blok zincir tabanlı parsel defterinde sanal arazinin mülkiyetini talep ediyor.

Arazi sahiplerince bir dizi Kartezyen koordinat ile tanımlanmış olan arazi kısımlarına hangi içeriğin yayınlanacağı kontrol ediliyor. İçerikler, statik 3B sahnelerden oyunlar gibi etkileşimli sistemlere dek değişebiliyor.

MANA belirteci, diğer hizmet ve malların yanında sanal arazi almak için de kullanılabiliyor.

Land nedir?

Decentraland’deki arazi kalıcı bir şekilde topluluğa ait olunuyor ve yarattıklarının üzerinde tam bir kontrol elde edebiliyor. Mana, Esteban Ordano ve Ariel Meilich ortaklığında kuruldu. Mana’da her bir tanesi NFT temsil edilen 90601 tane LAND parselden oluşan sanal gerçekçilik içinde üretimler gerçekleştiriliyor. Mana arazilerinin satışı durdurulsa da üzerlerinde üretim yapılabiliyor ve geliştirilebiliyor. Mana coinin madenciliği yapılıyor.

Mana coin güvenilir mi?

Mana bir sanal yaşam platformu. Manalar kullanılıp sanal evrende yaşam geliştirip yapılan geliştirmeler başkalarına satılabiliyor. Facebook’un sanal evrene geçişiyle bu kripto para da yükselmiş vaziyette. Mana coin için güvenilir olup olmadığına ilişkin çeşitli zıt görüşler yer alıyor.

Mana ve Metaverse evreni…

Sosyal medya devi Facebook’la birlikte adını sıkça duyduğumuz Metaverse bütün sanal dünyaların, internetin ve artırılmış gerçekliğin de toplamı olmak üzere geliştirilen fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsamasıyla oluşturulmuş kolektif bir sanal paylaşım alanı. Metaverse 3D sanal alanlardan meydana gelen gelecekteki internet yenilemesini tanımlamak için kullanılıyor.

Mana Coin fiyatı

Dünyada şu anda 2,6 milyar Mana coin yer alıyor. 1 MANA 27 Kasım 2021 saat 14.50 itibarıyla 4,6338 $’a tekabül ediyor.

Not: Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir, bilgilendirme amaçlıdır.