Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de Deniz Seferleri Başladı Mı? Şiddetli Fırtına Ne Zamana Kadar Devam Edecek

İzmirliler dikkat. Uyarı yapıldı. Bir süredir devam eden kuvvetli yağıştan ve fırtınadan etkilenen İzmir’de hem kara hem deniz yolu olumsuz etkilendi. Dün itibariyle başlayan kuvvetli lodos yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün sabah saatleriyle seferlere ara veren deni yolu saat 16.30 itibariyle tekrar ulaşıma açılmış. Olumsuz hava koşulları nedeniyle dün akşam saat 19.00 itibariyle yine ulaşıma kapanmıştı.

Resim

Bugün itibariyle İzdeniz A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz hava ve deniz koşullarının devam etmesi nedeniyle seferlere başlanamaması nedeniyle seferlere başlanamamaktadır. Anlayışınız için çok teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Narlıdere Kuvvetli Lodosa Teslim Oldu

İzmir’de hala devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle hem kara hem deniz ulaşımında aksaklıklar yaşandı. Sabah saatleri itibariyle kuvvetli yağış ve lodos nedeniyle İZBAN seferlerinde de aksama yaşandı. Karşıyaka ve Bostanlı’da devam eden şiddetli lodos hayatı felç etti. Kuvvetli fırtına nedeniyle 33 ağaç devrildi. Bir çok çatı uçtu, dayanıksız duvarlar yıkıldı. Lodos özellikle batı kıyı şeridinde hayatı olumsuz etkiledi.  Dün itibariyle en şiddetli rüzgar ve lodos (110 km/sa) olarak Narlıdere’de ölçüldü.

İzmir Sular Altında Kaldı

Dün itibariyle Karşıyaka-Bostanlı’da yolların sular altında kalması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ulaşımın aksamaması için seferber olmuştu.  Anlık olarak yağışın bulunmadığı İzmir’de lodos akşam saatlerinde kuvvetini arttırmaya devam edecek.