EkonomiGündem

Asgari Ücret Alan Vatandaşlar Dikkat! Yarın Başlıyor

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı alınacak zam kararında. Asgari ücret için kritik haftaya giriliyor. Asgari ücreti belirlemek üzere yarın ilk toplantı gerçekleştirilecek. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5’er üyenin olduğu komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını oy çokluğuyla belirleyecek.

Komisyon 1 Aralık Tarihinde Toplanacak

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret kararı 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak zam miktarını belirlemek üzere toplanmaya başlayacak. Komisyon ilk toplantısını yarın itibaren gerçekleştirecek. Asgari ücret zammı ile birlikte kıdem tazminatı, sigorta primleri ve işsizlik ödeneği de bu toplantı da belirlenecek.

Bakan Bilgin Açıklama Yaptı, “1-2 Hafta İçinde Bitireceğiz”

Milyonlarca asgari ücretle işçi çalıştıran ve asgari ücret alan işçininin gözü toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda. Yeni yıl ile birlikte geçerli olacak zam oy çokluğu ile belirlenecek. Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada, Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde” ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücret zammı konuşulurken alınan bilgilere göre, Asgari ücrette büyük bir zam beklentisi gündeme oturdu. Yıllık enflasyon ve refah payı göz önüne alındığında, asgari ücrette yeni yıl büyük bir zam yapılacağı tahmin ediliyor.