EkonomiGündem

Duyan markete koşuyor: 5 Litre Ayçiçek yağı 64 TL’ye satılacak

Enflasyon rakamları ve son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan yükseliş sonrasında pek çok ürüne zam gelmeye başladı. Ayçiçek yağları son dönemlerde zeytinyağı fiyatlarıyla yarışır hale geldi. Kasım ayının son haftasında marketlerde çeşitli indirimler uygulanmaya başlanıldı. Vatandaşlar en ucuz ayçiçek yağının nerede olacağını araştırırken marketler arasında da indirim rakabeti başladı. Peki bu hafta en ucuz ayçiçek yağı hangi mağazada olacak? İşte detaylar

EN UCUZ AYÇİÇEK YAĞI HANGİ MARKETTE?

Başlayan hafta sonu indirimleri ile zincir marketler arasında da rekabetin dozu arttı. Rekabet Kurulu tarafından kesilen rekor para cezası sonrasında ortak fiyat belirleme dönemini mecburen sona erdiren marketler arasında oluşan yeni rekabet akımı ile beraber fiyarlarda düştü.

Son dönemde yapılan rekor zamlar ile beraber cep yakmaya başlayan ayçiçek yağı için en düşük fiyat sunuldu. 5 litre teneke sıvıyağ ayçiçek yağı fiyatı 64,95 TL’ye çekildi.

CARREFOUR DUYURDU

Hatfa sonunua özel olarak fiyatlarını güncelleyen Carrefour adeta talan edilirken stoklar hızla tükendi. Safya ayçiçek yağı teneke 5 LT fiyatı 64.95 TL seviyesine kadar çekildi. Sırma ayçiçek yağı 4 LT satış fiyatı ise yüzde 6 indirim yapılarak 79,90 liradan 5 liralık fiyat indirimi ile 74,90 TL seviyesine çekildi.

Kırlangıç ayçiçek yağı 5 litrelik pet şişede 78,90 liraya satılırken, Komili ayçiçek yağı pet 4 litre satış fiyatı ise 79,90 TL oldu.

Sayfa ayçiçek yağı 4 lt pet satış fiyatı 74,50 TL olarak duyurulurken Yudum ayçiçek yağı 5 lt teneke fiyatı ise sitede 105.95 TL’lik fiyatı ile en pahalı ayçiçek yağı olarak dikkat çekti. Carrefour’un kendi markası altında üretmiş olduğu Carrefour ayçiçek yağı pet 5 litre satış fiyatı ise 89,90 TL oldu. Pet şişede ucuz ayçiçek yağı fiyatları arayan kişiler için Safya Ayçiçek yağı dar pet 5 LT satış fiyatı ise 62,50 TL oldu.